Ingrediente:
– piper, sare
– 200 ml vin alb, demisec
– 50 ml otet balsamic
– 100 ml whisky
– 1 ardei iute
– 100 gr mustar clasic
– 100 gr stafide aurii
– 200 ml ulei de masline
– 150 gr unt
– 100 gr migdale crude
– rozmarin proaspat
– 1 legatura sparanghel
– 1 kg carne de vita muschi proaspat
– 500 gr orez salbatic
– 1 ceapa
– 4-5 buc lamaie
– 1 capatana usturoi
– 1 portocala
Metoda de preparare:
– Se taie muschiul de vita, se unge cu ulei de masline, se sareaza, pipereaza si se lasa la odihnit.
– Pune apa la fiert pentru orez, cu ulei si sare.
– In timpul in care apa fierbe, taie marunt ceapa, usturoiul si ardeiul iute si marunteste migdalele.
– Pregateste sosul pentru salata: pune in blender cateva felii de portocala fara coaja, impreuna cu putin otet, ulei de masline si putin mustar.
– Intr-o tigaie, caleste ceapa cu ardeiul iute iar apoi in aceeasi tigaie caleste usturoiul peste care torni putin whiskey (o sa se flambeze spectaculos).
– Prajeste migdalele si stafidele.
– Porneste cuptorul la 180 de grade.
– Caleste rapid sparanghelul in tigaie si, pe final, stinge cu zeama de lamaie.
– Pune tigaia pentru carne la incins cu ulei si o lingura de unt, apoi prajeste muschiul pe toate partile (cam 2-3 minute pentru fiecare parte). Adauga usturoi zdrobit, rozmarin si vinul alb iar apoi introduce tigaia la cuptor 5-10 minute.
– Intre timp trebuie sa fi fiert orezul care se scoate, se scurge si se amesteca cu ceapa, usturoiul, migdalele si stafidele in oala mica. Lasa oala la incalzit in cuptor (pe care l-ai oprit in prealabil).