Ingrediente:
– seminte de mustar negru
– 50 gr orez basmati
– chives
– salata de valeriana
– unt
– un praf chilli
– 4 buc creveti Jumbo
– piper, sare
– ulei
– 1 buc lime (suc si coaja)
– 1 bucatica ghimbir
– 2-3 linguri supa de legume
– 1 ceapa mica
– 50 gr lapte de cocos
– 1 lingurita red curry
– 250 gr dovleac
Metoda de preparare:
1) Piure de dovleac
– 250 gr dovleac
– 1 lingurita red curry
– 50 gr lapte de cocos
– 2-3 linguri de supa de legume
– 1 ceapa mica
– O bucatica de ghimbir
– Limeta ( suc si coaja)
– Ulei
– Sare
Se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade o felie de dovleac si se lasa 25-35 de minute pana ce acesta devine moale iar furculita intra usor in el.
Se desprinde dovleacul de pe coaja si se lasa deoparte.
Ghimbirul si ceapa se curata si se taie bucatele mici.
Se calesc in cateva linguri de ulei ghimbirul, ceapa, coaja de limeta si 1 lingurita de pasta Red curry iar apoi se introduce si dovleacul copt si supa de legume.
Se lasa la fiert 5-7 minute iar la final se adauga laptele de cocos, cateva picaturi de limeta si sare
2) Creveti Jumbo cu chilli
– 4 creveti jumbo
– unt
– chilli
– salata de valeriana
– chives
– sare, piper
Se curata crevetii si se introduc in tigaia preincinsa cu unt topit, cativa fulgi de chilly si un varf de lingurita de green curry.
Se trag in tigaie 3-5 min pana devin roz.
Multa atentie sa nu se gateasca prea mult.
3) Orez Basmati cu mustar negru
– 50 gr orez Basmati
– sare
– seminte de mustar negru
Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie, se incinge o lingura de ulei si se lasa cateva secunde boabele de mustar in el.
Acestea se amesteca cu orezul.
4) Plating
La final se asambleaza farfuria cu ajutorul unui inel special pentru orez si puree-ul de dovleac iar crevetii se aseaza pe cateva frunze de valeriana.
Se decoreaza cu chives, aceto balsamico redus si pata de Green Curry