Ingrediente:
– zahar, piper negru, sare
– otet balsamic
– mustar Dijon
– coriandru verde
– curry
– alune de padure
– ulei de masline
– condiment 5 Spices
– 100g fasole verde
– miere
– 2 mere verzi
– sos de soia
– 250-400g carne de rata piept
Metoda de preparare:
1) Pieptul de rata:
-se fasoneaza si se cadrileaza partea cu grasime a pieptului
-se asezoneaza cu five spices si sare
-se incinge tigaia pana ce fumega si apoi se pune pieptul cu grasimea in jos tinandu-l apasat cu mana
-se da la minim focul si dupa inca 2 minute se intoarce timp de 20 de secunde si pe partea cealalta moment in care se adauga mierea
-se roteste pe toate partile prin mierea incinsa si se stinge cu sos de soia dupa care se muta intr-o tavita si se introduce la cuptorul incins la 180grade timp de 8-10 minute
2) Salata calda de fasole verde:
-se pune apa la fiert impreuna cu un pumn de sare, cand clocoteste se arunca fasolea verde si se tine timp de maxim 8 min fara capac ca sa nu-si schimbe culoarea
-se verifica din 2 in 2 minute
-sosul curry mustard se amesteca mustar dijon cu curry, ulei de masline si miere si se mixeaza cu telul pana obtinem un fluid omogen
-se toaca alunele de padure in mai multe dimensiuni
-se amesteca toate ingredientele in timp ce fasolea este fierbinte
3) Mere caramelizate:
-se curata merele de coaja si se taie wedges
-se incinge tigaia cu zahar tos moment in care se arunca un cub de unt si merele
-cand zaharul incepe sa se inchida la culoare se stropesc cu otet balsamic si se indeparteaza de pe foc
-se toaca coriandru verde si se presara printre merele frumos caramelizate