Ingrediente:
– sare
– 5g wasabi
– 20gr maioneza
– 30ml ulei de masline
– 2 bucati ceapa verde
– 1 lamaie
– 1 lime
– 10gr icre rosii somon
– 1 bucata Ardei rosu
– 30 gr ghimbir proaspat
– 10 gr seminte de susan negru
– 1 legatura coriandru proaspat
– 10 gr seminte de susan
– 5 ml ulei de susan
– 10 ml dafin de orez
– 50ml sos de soia
– 20g chives
– 1 castravete
– 1 bucata ceapa rosie de apa
– 180-200 gr somon fresh,fara piele
– 1 bucata avocado
– piper alb
Metoda de preparare:
1. Se taie jumatate de avocado in cubulete si se amesteca cu sucul de la un sfert de lamaie plus putina coaja de lamaie razuita.
2. Filetul de somon se taie in fasii, apoi in cubulete, se pune intr-un bol in care se amesteca cu: ghimbir ras, ceapa verde taiata felii, chivas, sucul de la jumatate de lime, coriandru tocat, seminte de susan, ardei iute taiat marunt, castravete taiat cubulete (fara seminte), salota taiata marunt, sare si piper dupa gust. Se adauga putin ulei de masline.
3. Se face un dressing din sosul de soia, otetul de orez si uleiul de susan.
4. Optional e posibil sa fac un sos din maioneza si wasabi. Voi decide la fata locului
5. Montarea: inelul pentru gatit se aseaza pe farfurie apoi se adauga aproximativ 1/3 avocado si 2/3 tartar. Se orneaza cu icrele de somon si doua fire de chivas apoi se lasa la frigider 10-15 min.
Se ridica inelul apoi se toarna putin dressing in farfurie care ar trebui sa imprejmuiasca preparatul.