Ingrediente:
– parmezan ras
– 1 legatura patrunjel
– cimbru
– busuioc verde , busuioc uscat
– sare, piper negru macinat
– 600 gr paste tagliatelle
– 500 gr pasta de rosii
– 800 gr rosii maruntite din conserva
– 300 ml lapte
– 250 ml vin rosu sec
– 500 gr carne de vita tocata
– 1 capatana usturoi
– 2 radacini de telina
– 2 morcovi
– 100 gr unt 80% grasime
– 2 cepe
– 200 gr ulei de masline

Metoda de preparare:
1. Incingeti uleiul intr-o cratita mare. Adaugati ceapa, morcovul, telina si usturoiul si tineti pe foc mic, aproximativ 10 minute, pana s-au fragezit. Nu lasati legumele sa-si schimbe culoarea.
2. Adaugati carnea de vita si tineti pe foc pana cand isi schimba culoarea, amestecand constant. Spargeti cocoloasele de carne cu o lingura de lemn. Adaugati vinul. Amestecati frecvent pana cand se evapora zeama, apoi adaugati laptele si lasati pe foc pana cand se evapora si acesta.
3. Rasturnati rosiile si pasta de rosii in tigaie. Condimentati cu sare si piper. Lasati sosul sa fiarba marunt timp de cel putin 30 minute, la cea mai mica flacara posibil.
4. Intre timp, puneti la foc o cratita mare cu apa usor sarata si fierbeti pastele pana devin al dente. Scurgeti si puneti-le intr-un castron incalzit. Turnati sosul peste paste si amestecati bine.

Tagliatellele alla bolognese se servesc fierbinti, ornate cu busuioc si cu parmezan alaturi.

Leave a Reply