Ingrediente:
– 1 varf de cutit de curry
– 1 varf de cutit de boia dulce de ardei
– 10g seminte de dovleac
– 50g bacon crud-afumat
– 7-8 fire de chives
– 300g broccoli
– 300g dovleac
– 200 ml smantana
– 700 ml supa de pui
– 2 cartofi albi
– 100 ml lapte
– 100g unt
– 2 bucati praz gros
– 2 cepe
– 1 albus
– 1 lingurita de zahar
– 2 lingurite bicarbonat de sodiu
– 400ml lapte batut
– 500gr faina
– 2 lingurite de sare sare
Metoda de preparare:
– Pentru inceput se cerne faina intr-un vas impreuna cu sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu
– Se adauga laptele batut si se framanta bine pana se obtine un aluat moale. Daca nu este destul de moale, se mai poate adauga putin lapte.
– Formele de copt (Ramekin-uri) se ung cu unt si se tapeteaza bine cu faina. Se umplu cu aluatul creat anterior si se trimit in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute.
– Intre timp curat si spal legumele, ceapa si prazul le tai mai mare si le pun la calit in unt.
– Dupa ce s-au inmuiat, pun supa de pui si cartofii taiati cubulete mici si las sa fiarba cu capacul pus.
– In a doua cratita fierb dovleacul taiat cubulete iar in cea de-a treia fierb brocoli.
– Cand s-au copt painicile, le tai capacul, le scobesc de miez, le ung pe interior cu albus batut si le mai bag 5-10 minute la cuptor.
– Din miezul scobit fac crutoane cu putin unt la cuptor.
– Cand s-a fiert supa o pasez si o asezonez cu sare. O impart in trei. Adaug 30-50 ml smantana lichida si amestec.
– Se serveste in painica si se decoreaza cu cateva frunze de chives tocate fin.
– La cea de a doua supa, adaug dovleacul fiert, un praf de curry, sare, piper si smantana. Pasez si strecor.
– Se serveste in painica si se decoreaza cu miez de seminte de dovleac prajit si un praf de boia de ardei dulce.
– Pentru cea de a treia supa, adaug brocoli fiert la supa de baza, sare, piper, smantana si pasez cu blenderul.
– O servesc in painica cu bacon prajit deasupra si crutoane langa