Ingrediente:
– piper, sare
– usturoi
– lamaie
– frunze de menta
– fistic
– 1 ardei iute rosu
– 200g unt
– ulei de trufe
– ulei de masline
– 250g smantana
– 1 conopida
– 5 scoici Saint Jacques
Metoda de preparare
1) Piureul de conopida:
– Pentru inceput punem o oala cu apa si sare pe foc, taiem conopida in bucati si se pune la fiert pana devine moale.
– Dupa ce s-a fiert conopida, se strecoara, se paseaza si se adauga unt si smantana. Folosim blenderul pana devine o pasta cremoasa si omogena.
– La final adaugam menta si foarte putin ulei de trufe pentru a-i da o aroma fina.
2) Scoicile:
– Incingem bine uleiul de masline intr-o tigaie
– Adaugam un catel de usturoi zdrobit pentru a aromatiza uleiul, dupa care il scoatem
– Rumenim scoicile, dupa care adaugam o bucata mica de unt si zeama de lamaie
– La final ornam cu fistic, ardei iute si menta.
Se serveste cald. Se asorteaza bine cu lamaie si ardei iute si usturoi.