Ingrediente
– salvie, cimbru, sofran
– 400ml vin demi-dulce
– 50g zahar
– 20 ml otet balsamic
– ulei de susan
– piper proaspat macinat
– sare de mare macinata
– 10ml sos de soia
– 100g miere
– 10g amidon
– 2 portocale, 1 lamaie
– 100ml lapte
– smantana dulce
– ulei de masline
– 250g unt
– 200g fructe de padure (afine, mure, zmeura, coacaze)
– 2 cartofi dulci mari
– 300g mazare
– 1 piept intreg carne de rata
Metoda de preparare
– Se cresteaza carnea pe partea cu pielea, se asezoneaza si se pipereaza, se condimenteaza cu condimentele asiatice 5spices.
– Ulterior se pune carnea in tigaia incinsa, fara ulei. In timp ce se topeste grasimea, aceasta se indeparteaza din tigaie intr-un vas. Carnea se prajeste si pe cealalta parte timp de 2-3 minute.
– Se adauga mierea, sosul de soia, uleiul de susan si otetul balsamic si se mai lasa circa 10 minute la foc mic.
– Se pune mazarea la fiert timp de 10-12 minute cu putina sare. Dupa ce fierbe suficient se piseaza cu blender-ul, se adauga unt, putin lapte, sare si piper dupa gust.
– Se pun cartofii la fiert cu sare timp de 10-15 minute. Dupa ce fierb suficient se piseaza cu blender-ul, se adauga sofranul, unt, se pipereaza si se asezoneaza dupa gust.
– Se pune vinul la fiert, dupa care se adauga fructele de padure cu putin zahar, sare, smantana dulce, unt, anason, piper, cimbru.
– Se lasa 10-15 minute la foc mic, dupa care se adauga amidon.
– Se aseaza pe o farfurie si se serveste cald.