Ingrediente:
– 50 ml smantana pentru gatit
– coniac
– 1 ou
– 100 gr faina
– 30 gr unt
– 100 gr dovlecei
– 150 gr creveti

Metoda de preparare:
– Se toaca dovlecelul in cubulete mici.
– Se pune tigaia la foc mic, se adauga in tigaie o lingura de unt.
– Se toaca crevetii si impreuna cu dovlecelul se pun in tigaia cu unt.

Intre timp se pregateste aluatul de paste.
– Pentru o portie ai nevoie de 100gr de faina si un ou.
– Se framanta aluatul pana devine omogen.
– Se intinde coca si apoi se taie (puteti face spaghete, tagliatele sau maltagliati).

– Cand crevetii incep sa se gateasca se sting cu coniac si se flambeaza
– Cand focul s-a stins se pune smantana si sare si se lasa la redus pana se leaga sosul.
– Pastele taiate se fierb timp de maximum 2 minute, apoi se pun in tigaia cu creveti si se soteaza.

Leave a Reply