Ingrediente:
– 15 bucati creveti proaspeti sau prefierti
– 3 buc chilli rosu proaspat
– 20 gr zahar
– 150 gr parmezan (bucata, nu ras)
– 1 legatura patrunjel proaspat
– 500 gr smantana dulce
– 200 gr rosii cherry
– chives proaspat
– busuioc proaspat
– 1 catel de usturoi
– sare de mare
– piper negru boabe
– 3 legaturi ceapa verde
– ulei de masline extra virgin
– 5 oua ecologice
– 500 gr faina
Metoda de preparare:
1. Paste
– Se amesteca oul cu faina pana se formeaza blatul . Dupa ce se lasa putin la odihnit se intinde usor cu sucitorul sau in aparatul de paste . Se pudreaza cu faina si se taie cu cutitul sau cu masina de paste la dimensiunea dorita.
– Se fierb in apa cu sare intre 1-3 minute. Timpul de fierbere depinde de grosimea lor
– Dupa fierbere, pastele sunt trecute printr-un jet de apa rece si sunt stropite cu ulei de masline.
– Se va pastra un polonic din apa in care au fiert pastele in cazul in care trebuie sa ajustam sosul.
2. Sos cu chili , rosii si smantana dulce
– Se curata chili de samburi si se taie subtire.
– Se curata si se taie rondele 2/3 din ceapa restul se va taia oblic (fasii) pentru ornament
– Rosiile se vor taia pe jumatate sau chiar mai mici in functie de marimea lor
– Dupa spalarea si curatarea crevetilor acestia se vor lasa pe o farfure la scurs
Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu . Cand tigaia este inchinsa se adauga chili si ceapa rondele
Se asezoneaza cu sare si piper.
Dupa ce se rumeneste ceapa (fara sa se arda), punem rosiile si amestecam bine.
Se asezoneaza cu sare si piper.
Daca folosim creveti proaspeti acestia vor intra odata cu rosiile in tigaie.
Dupa ce rosiile se inmoaie (aproape facute) vom pune o mana de busuioc (taiat odata ) si una de pratunjel (tocat).
Daca folosim creveti prefierti, vor intra in tigaie inaintea busuiocului.
Dupa ce controlam asezonarea punem smantana si jumatate de mana de parmesan.
Se va fierbe la foc mic 2-3 minute si se introduc pastele fierte. Se amesteca bine si se serveste cald.