Ingrediente:
– 150 gr spanac
– 20 gr parmezan
– 2 felii subtiri prosciutto
– 60 ml smantana de gatit
– 10 ml suc de lamaie
– piper, sare de mare
– 1 varf de lingurita pasta de tomate
– galbenusurile de la 2 oua
– rosii (o jumatate)
– 40 gr ceapa
– 30 gr usturoi
– 100-150 gr unt
– 250 gr carne de vita (muschi)
– 100 gr cartofi

1

Metoda de preparare:
1. Creamy spinach
– Avem nevoie de spanac, unt, ceapa, usturoi, piper, smantana dulce de gatit si parmezan.
– Spanacul se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-o tigaie, se soteaza in unt ceapa si usturoiul taiate marunt.
– Se adauga frunzele de spanac intregi, piperul si smanatana, iar la final parmezanul.

2. Vita
– Muschiul de vita se da cu piper, apoi se imbraca in felii foarte subtitri de prosciutto crudo, se pune in tigaia bine incinsa teflonata (fara ulei sau unt), se intoarce pe toate partile cat sa ia culoare
– Apoi se da la cuptor la 220 de grade, timp de 5, 6 minute.
– Inainte sa fie servita, carnea se lasa sa se odihneasca 3 minute. Nu se sareaza decat atunci cand este gata.

3. Cartofii
– Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii rotunde.
– Se pun la prajit intr-o tigaie cu unt, se prajesc pe ambele parti la foc moale.
– Cand sunt gata, se asezoneaza cu sare si piper (dupa ce cartofii au fost taiati nu se spala, astfel au mai mult amidon si vor sta lipiti).

4. Sos
– Galbenusurile de ou se bat spuma, se pun la bain-marie si se gatesc cam 2 minute, dupa care se adauga treptat untul clarifiat (60 de grade C), se da la o parte, se adauga pasta de tomate, rosia cuburi, sucul de lamaie si sarea.

5. Servirea
– Se aseaza spanacul in farfurie, se pune deasupra carnea, peste carne cartofii si apoi sosul.
– Sosul se poate pune in farfurie, dupa imaginatia fiecaruia, sau se poate servi separat

Leave a Reply