Ingrediente:
– 100g zahar pudra
– 50ml lichior de portocale
– 250ml suc de portocale
– 200g smantana vegetala lichida
– 250g mascarpone
– 3/4 lingura de zahar
– 3 galbenusuri de ou
Metoda de preparare:
Piscoturi savoiardi – ingrediente:
– 3 galbenusuri
– 50g zahar pudra
– 1 plic zahar vanilat
– 1 lamaie
– 1 varf de lingurita de sare
– 3 albusuri
– 50g zagar
– 130 g faina
– 100 g zahar pudra pentru ornat
1. Crema: bate galbenusurile de ou cu zaharul pana obtii o crema. Adauga mascarpone si amesteca in continuare pana obtii o compozitie omogena. Adauga smantana vegetala cate putin pana ce obtii consistenta unei creme .
2. Pentru piscoturile savoiardi : bate galbenusurile cu zaharul pudra. Adauga zaharul vanilat, coaja de lamaie si sarea.
Deoparte, bate albusurile cu zaharul si incorporeaza spuma la galbenusuri, alternand cu faina. Pune aceasta pasta in sac a poche si obtii astfel piscoturi savoiardi pe tava de cuptor. Pulverizeaza-i cu zahar pudra si baga-i la cuptor 10 – 12 minute la 200’C.
3. Aranjare: Pune crema si piscoturile savoiardi inmuiati in suc de portocale cu lichior intr-o cupa de desert, alternand cate un strat de crema si un strat de savoiardi. Stratul superior trebuie sa fie de crema si ornat cu coaja de portocale, amestecata cu zahar pudra si 2 frunze de portocale.