Ingrediente:
– 500 ml smantana pentru gatit
– 250 gr mascarpone
– 300 gr zahar
– galbenusurile de la 4 oua
Metoda de preparare:
– Se iau 4 galbenusuri si se freaca bine cu 150 de g de zahar, pana cand acesta se topeste
– Se incorporeaza apoi usor, amestecand in sensul acelor de ceasornic, 250 g de mascarpone, dupa care se da la rece, la frigider, pentru jumatate de ora.
– Intre timp se prepara frisca din 500 ml smantana de gatit si 150 g de zahar.
– Smantana batuta se adauga peste crema care a stat la rece.
Pentru sezonul estival, cand este foarte cald, recomand o combinatie light, racoroasa, de crema de mascarpone astfel pregatita cu fructe proaspete.
Puteti folosi cirese, capsune, caise, fructe de padure. Iar pentru sezonul de iarna, aceasta crema de mascarpone merge foarte bine cu ciocolata neagra rasa.