Ingrediente
– ficat de gasca
– smantana pentru gatit
– sare de mare
– sfecla rosie
– ardei gras
– unt
– ceapa
– mazare
– seminte de susan negru
– nuca
– fistic
– alune de padure
– carne de miel (cotlete)
Metoda de preparare:
– Cotletele de miel de pun pe gratar cat sa prinda fata, apoi de dau la cuptor.
– crusta: alunele de padure, fisticul, nucile si semintele de susan se piseaza.
– piure de mazare: mazarea se caleste in unt, cu ceapa, apoi se adauga putina apa. Cand e gata se paseaza pentru a obtine piureul, apoi se da prin sita.
– Coulis de ardei: Ardeiul gras (chef Scarlatescu a folosit rosu) se coace pe plita, apoi se curata de coaja si seminte si se pune la blender. Si gata, ati obtinut coulis de ardei.
– Jeleu de sfecla rosie: Bucatile de sfecla se fierb in apa, apoi se scurg, se dau prin blender, se strecoara printr-o sita, se ingroasa compozitia cu amidon.
– Cotletele de miel deja preparate se scufunda in compozitia de sfecla rosie, apoi se tavalesc prin compozitia pentru crusta.
– Spuma de foie gras : Se pune smantana in cratita, se adauga ficatul, se lasa la foc mic pana cand ficatul se topeste, apoi compozitia se pune in blender, dupa care se strecoara si ajunge in sifon (puteti folosi unul pentru frisca).
Pentru plating aveti liber la imaginatie. Eu am folosit o eprubeta pentru sosul de ardei, iar pentru decor sare de mare si cateva seminte, alune si fistic.