Ingrediente:
– 1 lingura faina pentru tapetat tava
– menta proaspata
– 1 lingura zahar pudra
– 2 banane
– 500ml frisca lichida
– 250g pepene galben
– 50g unt (60 % grasime)
– 1 lingura otet de vin
– 100g coacaze rosii proaspete
– 10g praf de copt
– 5 linguri apa calduta
– 2 oua
– 1 plic zahar vanilat
– 1 lingura cacao
– 100g ciocolata alba
– 50g faina
– 100g zahar tos granulatie mica

Metoda de preparare:
Pasul 1: Crema de pepene galben
– Se bate cu mixer-ul frisca pana cand aceasta devine ferma si nu cade din bol, apoi se introduce la frigider.
– Se curata pepenele galben atat de coaja cat si de samburi, se taie in bucati, dupa care le facem piure cu ajutorul blenderului in care mai adaugam 2 lingurite de zahar pudra plus zaharul vanilat.
– Amestecam in frisca piureul de pepene galben si il introducem din nou la frigider.

Pasul 2: Blatul pufos
– Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
– Se bat albusurile spuma, se pune pe rand cate o ligura de zahar si apoi o lingura de apa calduta, ajungand la 5 linguri de zahar si 5 linguri de apa, apoi se adauga cele 2 galbenusuri de ou, se pune faina, apoi lingura de cacao, dupa care amestecam. Dupa, adaugam 10g de praf de copt stins cu o lingura de otet.
– Ungem tava cu unt si o tapetam cu lingura de faina, surplusul il aruncam, adaugam coca si o bagam la copt la foc mic timp de 10 minute, apoi la foc mediu timp de 10 minute.
– Scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Pasul 3: Aceasta crema se serveste pe un blat pufos, dupa care urmeaza un rand de crema de pepene galben , un strat de banane taiate, acoperite de un alt strat de crema, iar la sfarsit ornat cu ciocolata alba, coacaze si o frunza mica de menta.

Alaturi pe farfurie se serveste un mic buchetel de coacaze proaspete.

Leave a Reply