Ingrediente:
Aluat: 500 g de faina, 3 linguri de smantana, un ou, drojdie cat o nuca, sare, apa calduta.
Umplutura : 4-5 felii de salam sau parizer, 2 ardei, cateva ciuperci (champignons), 100 g de cas (cascaval), o lingurita de oregano, o lingurita de frunze de busuioc (verzi sau uscate), ketchup.
Mod Preparare
Aprindem aragazul si-l lasam la foc mediu. Se cerne faina, se pun sarea, oul, smantana, drojdia, se amesteca si se adauga apa calduta pana se obtine un aluat mai tarisor. Se pune deoparte, acoperit, si se lasa pana pregatim restul ingredientelor. Salamul se taie cubulete, la fel si ardeii, iar casul se taie felii sau se faramiteaza (depinde de consistenta). Se intinde aluatul pe planseta cu sucitorul. Se unge o forma de pizza cu margarina sau ulei, se intinde foaia de aluat, se ridica o margine de un deget iar deasupra se presara lingurita de oregano, cubuletele de salam, cele de ardei, ciupercile se aranjeaza frumos pe deasupra, se acopera cu cas si cu frunzele de busuioc taiate marunt (daca sunt verzi) sau zdrobite (daca sunt uscate). Se da la cuptor pana ce casul de deasupra se rumeneste. Se taie si se serveste cu ketchup.
Timp Preparare:
1 ora