Ingrediente:
– 220 grame faina
– 2 lingurite rase de praf de copt
– 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
– 1/2 lingurita de sare
– 3 linguri de zahar
– 2 oua, albusele batute spuma si apoi incorporati galbenulele
– 700 ml lapte batut , azi am folosit kefir, nu am avut lapte batut (+ /- ca sa fie ca o smantana groasa)
– 60 ml unt topit, plus pentru tigaie
– 1 lingurita vanilie lichida

Pentru umplutura: afine, ciocolata.
Foarte important: nu amestecati compozitia prea mult!!!, Trebuie sa aibe mici gogoloase.

1.Intr-un container amesteci toate ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar.

2.Intr-un alt container amesteci ouale batute spuma, laptele batut,untul si vanilia.

3.Combini cele doua compozitii, uscate si lichide cu mare grija doar pina se incorporeaza, nu prea mult!!!!

Incingi putin unt intr-o tigaie teflon, apoi pui cu un polonic mic compozitia in tigaie ( can 60 ml fiecare, dupa ochi), vreo 4-5 . Dupa 1 minut presari ciocolata sau fructe, sau ce-ti pofteste inima.
Cind s-au rumenit, le intorci cu o paleta si le lasi pina se rumenesc .
Le servesti calde, cu o lingurita de frisca si citeva picaturi de miere presarata pe ele. Se pot manca si cu sirop de artar. Daca faceti cu banane, cind le intoarceti puneti putina lamaie stoarsa, bananele sint prea dulci fara putina lamaie.
Pofta Buna!

Retata preluata de pe : http://www.reteteculinare.ro

Leave a Reply