Ingrediente:
150 g de ciocolata alba sau neagra, dupa preferinte
1 foaie de gelatina
25 cl de frisca lichida
1 albus de ou
1 varf cutit de sare
fructe pentru decorare
Mod preparare:
Se varsa 15 cl de frisca lichida intr-un bol si se pune la congelator.
Restul de 10 cl de frisca se pune intr-un bol si se lasa deoparte.
Se pune foaia de gelatina intr-un bol cu apa rece.
Se bate albusul de ou cu sarea pana se face spuma.
Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-un bol de sticla si se da la bain-marie. (pentru asta se pune vasul de sticla intr-un recipient cu apa fierband fara ca fundul bolului sa atinga apa)
Cand ciocolata e topita pe jumatate, se da bolul la o parte.
Se pune caserola cu frisca pe foc. In momentul in care e gata sa dea in fiert se adauga gelatina si se amesteca bine pana se dizolva.
Se adauga peste aceasta compozitie, ciocolata topita pe jumatate. Se amesteca bine.
Se scoate frisca de la congelator si se amesteca bine, incorporand-o apoi foarte usor in ciocolata fondu.
La final se incorporeaza si albusul de ou.
Se pune in pahare si se asezoneza cu fructe.
Se da la frigider 4-6 ore.