Ingrediente :
Aluat:
– 1/2 cub drojdie
– 100 ml lapte
– 250 g faina
– un praf de sare
– 50 g unt moale
– 1 ou
– 50 g zahar.
Umplutura:
– 6 galbenuse
– 250 g zahar
– 500 g mascarpone
– 1 kg brinza de vaci
– 1 plic budinca de vanilie praf
– albusele + 125 g zahar
– 2 linguri cacao
– 1 kg visine.

Mod de preparare (timp estimat: 1 h, 50 min) :
Pentru aluat se dizolva drojdia in laptele cald si se lasa sa cresca putin. Apoi se amesteca cu untul moale, oul, zaharul si faina. Se lasa 35-40 min intr-un loc cald acoperit cu un prosop de bucatarie. Galbenusele se amesteca cu zaharul si mascarpone. Se incorporeaza usor brinza dulce de vaci si budinca praf.
Albusele se bat spuma tare cu 125 g zahar si se amesteca cu masa de galbenuse. 1/3 din acesta crema se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Aluatul se pune in tava in strat subtire.
Se toarna crema de cacao. Crema alba se amesteca cu visinele si se toarna deasupra.
Se coace 70 min la foc potrivit.

Leave a Reply